BRC-food denetçisi olmak isteyenlerin aşağıdaki gereklilikleri karşılaması gereklidir:
Gıda ile ilgili ya da biyolojik bilimler ile ilgili bir bölümden lisans derecesiyle mezun olmak ya da bu dallarda en azından yüksek okul mezunu olmak (gıda mühendisleri, gıda teknolojisi yüksek okul mezunları, biyologlar)
Gıda sektörü ve gıda sektörü ile alakalı sektörlerde üretim, perakendecilik, gözetim, kontrol ya da uygulama alanlarında; kalite güvence ya da gıda güvenliği ile ilgili konularda minimum 5 yıl iş tecrübesine sahip olmak
İş tecrübesinin olduğu konularda-spesifik ürün kategorileri konusunda-bilgisini gösterebilmek
BRC onaylı eğitmen tarafından verilecek kayıtlı (örn. IRC onaylı) BRC-food baş denetçi eğitimine katılmak ve sonrasında yapılacak sınavı geçmek
Codex Alimentarius prensiplerine dayalı en az 2 günlük sertifikalı bir HACCP eğitimine katılmış olmak
Denetçi adayının, GFSI onaylı standartlarda- ISO 22000 ve ISO 9001 serilerinde (gıda firmalarında)-3.taraf gıda güvenliği denetimlerini kapsayan 10 ya da 15 günlük şahit denetimleri de içeren gözetim eğitimine katılması ve bu denetimlerden en az 5 denetim gününün BRC-food Global Gıda Güvenliği Standardına göre yapılmış olması gereklidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder